Foto: Publicitātes foto

Neskatoties uz Krievijas nelikumīgi īstenoto Azovas jūras blokādi, Ukraina paplašinājusi savu slēgtās jūras floti ar modernizētu krasta apsardzes pārtveršanas kuteri "UMS-1000 PC 12 M-2".

Krievijas solis, liedzot Ukrainas Bruņoto spēku kuģiem ierasties un pamest jūru caur Krievijas sagrābto Kerčas šaurumu, nav kavējis krasta apsardzes floti papildināt ar jaunu peldlīdzekli, Ukrainā ražoto ātrlaivu Azovas jūrā nogādājot pa sauszemi.

Ukraiņu kompānijas UMS ātrlaiva, kas pazīstama arī ar nosaukumu "Patrol 1000", dienestā pieņemta 2. janvārī Robežsardzes Mariupoles ostas daļā.

Pērnā gada nogalē Ukrainas iekšlietu ministrs Arsens Avakovs paziņoja, ka tuvākajā laikā robežsardze saņems kopumā 20 jaunas ātrlaivas. Tās visas tiek ražotas Ukrainā sadarbībā ar kādu Francijas kompāniju.

"Patrol 1000" pamatā paredzēt patruļas operācijām un var pārvadāt cilvēkus un nelielas kravas upēs, rezervuāros un jūras piekrastes zonā.

Ražotāja interneta vietnē norādīts, ka peldlīdzeklim ir plaša stūres māja, priekšgala kabīne, kambīze jeb virtuve, tualetes telpa, kā arī neliels nodalījums dzinējiem ar kopējo jaudu 660 ZS. Kuģa pamataprīkojums ietver autonomu apkures, ūdens apgādes un kanalizācijas sistēmas. Tas aprīkots arī ar modernām navigācijas un komunikācijas iekārtām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!