Foto: AP/Scanpix

Pie Ukrainas pilsētas Mukačeves turpinās drošības iestāžu speciālā operācija, lai neitralizētu vairākus desmitus bruņotu personu, vēsta Ukrainas mediji.

Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs atklājis, ka turpinās specoperācija, kurā policija cenšas atbruņot un aizturēt bruņotu personu grupu. Ukrainas mediji atklāj, ka uzbrucēji izmantojuši granātmetējus, kā rezultātā iznīcinājuši divas milicijas automašīnas. Uzbrukumos ievainoti seši civiliedzīvotāji un trīs milicijas darbinieki.

"Pašlaik grupējums ir aplenkts, bandītiem ir piedāvāts padoties. Atteikuma gadījumā, atbilstoši esošai likumdošanai, pret noziedzniekiem tiks pielietots spēks," paziņojis Avakovs.

Aizkarpatu apgabala prokuratūra paziņojusi, ka pēc apšaudes fakta ir ierosinātas divas krimināllietas: viena ir par terorismu, bet otra – par noziedzīga grupējuma izveidošanu.

Tiek ziņots, ka sestdien ap pulksten 14:00 pēc vietējā laika divi desmiti bruņoti cilvēki "kamuflāžas formās ar uzrakstiem "Labējais sektors" un atbilstošām uzlīmēm uz automašīnām, ar mērķi sadalīt ietekmes sfēras, sarunājušas tikšanos ar vietējiem iedzīvotājiem vienā no kafejnīcām".

Vēlāk izvērtās konflikts, uz kura pamata sākusies apšaude no šaujamieroča. Milicijas darbinieki, kuri ieradās notikuma vietā, bloķēja ceļu uz kafejnīcu, pēc kā bruņotas personas atklājušas uguni pa drošības iestāžu darbiniekiem no "RPG-7" granātmetējiem, Kalašņikova automātiem, ložmetējiem un citiem šaujamieročiem.

Apšaudes rezultātā iznīcinātas divas Mukačeves milicijas automašīnas un bojātas civiliedzīvotāju automašīnas. Pēc pagaidu informācijas, pēc šaujamieroču pielietošanas seši milicijas darbinieki un trīs civiliedzīvotāji saņēmuši dažādas pakāpes ievainojumus. Vēl ir pieci ievainotie no bruņoto personu puses, teikts prokuratūras ziņojumā.

Pēc drošības iestāžu pavēļu neizpildīšanas un bruņotas pretošanās cilvēki kamuflāžas formās tika aizdzīti uz vasarnīcu masīvu pie Mukačevas pilsētas, kur grupējums nostiprināja barikādes.

Pašlaik, pēc drošības iestāžu sacītā, personas atsakās nolikt ieročus un turpina draudēt ar bruņotu pretošanos.

Notikuma vietā ieradusies milicija un drošības dienesti.

Vietējās varasiestādes paziņojušas, ka situācija tiekot kontrolēta.

Mukačeve atrodas Ukrainas rietumu daļā, Aizkarpatu apgabalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!