Foto: AP/Scanpix/LETA
Ukrainas Ģenerālprokuratūra ierosinājusi krimināllietu pret prokrievisko politiķi Viktoru Medvedčuku par valsts nodevību un Ukrainas teritoriālās vienotības aizskaršanu.

Kā pavēstīja ģenerālprokurora preses pārstāve Larisa Sargana, prokrieviskās organizācijas "Ukrainas izvēle - tautas tiesības" un partijas "Opozīcijas platforma - par dzīvi" politiskās padomes vadītājs Medvedčuks 29.janvārī partijas kongresā Kijevā paziņojis par nepieciešamību izveidot "Donbasa autonomo reģionu" ar savu parlamentu un valdību, kā arī nostiprināt šo statusu Ukrainas konstitūcijā.

Sargana norādīja, ka Medvedčuka plāns paredz izveidot autonomu Donbasa reģionu Ukrainas sastāvā un viņš uzskata, ka šādu vienošanos par Donbasa statusu var panākt četrpusējās sarunās starp Kijevu, Doņecku, Luhansku un Maskavu.

Viņa uzsvēra, ka Medvedčuka rīcībā ir saskatāmas divu noziegumu pazīmes - valsts nodevība un Ukrainas teritoriālās neaizskaramības aizskaršana.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir Medvedčuka meitas krusttēvs un Medvedčuks Donbasa konflikta trīspusējā kontaktgrupā faktiski pārstāv Putinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!