Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukraina joprojām saglabā kontroli pār lielāko daļu savas gaisa telpas, un Krievijai nav izdevies efektīvi iznīcināt Ukrainas gaisa spēkus vai apspiest tās gaisa aizsardzības kapacitātes, teikts jaunākajā izlūkdienestu informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Krievijas Gaisa spēku aktivitātes galvenokārt ir vērstas uz Ukrainas dienvidiem un austrumiem, sniedzot atbalstu Krievijas sauszemes spēkiem. Tāpat Londona secina, ka Krievijai ir ļoti ierobežota piekļuve gaisa telpām Ukrainas ziemeļos un rietumos. Tas liek Maskavai tur veikt uzbrukumus no attāliem reģioniem.

Lielbritānija arī ziņo, ka Krievija turpina uzbrukt Ukrainas militārajai un loģistikas infrastruktūrai visā valsts teritorijā.

Lielākā daļa Krievijas gaisa triecienu Mariupolē, visticamāk, tiek veikti, izmantojot nevadāmas, brīvi krītošas bumbas. Šo ieroču izmantošana palielina civiliedzīvotāju upuru risku, norāda Londona.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Karš norit jau 63. dienu, taču Krievijas spēki joprojām nav spējuši ieņemt ne galvaspilsētu Kijivu, ne kādu citu no lielākajām Ukrainas pilsētām.

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!