Foto: AFP/Scanpix/LETA

Policija Ukrainā sākusi izmeklēšanu par kāda videorullīša izplatīšanu, kurā attēlots, kā prezidenta amata kandidātu Volodimiru Zelenski it kā notriec kravas automašīna, paziņojusi Ukrainas policija.

Krimināllieta sākta pēc panta par draudiem vai vardarbību pret valsts vai sabiedrisko darbinieku.

Minētajā video Zelenskis iet ļaužu pūļa priekšgalā, kad tam pāri pārbrauc pašizgāzējs. Pēc tam video parādīts balts pulverītis, ko iesūc sarullēta dolāra banknote un sauklis: "Katram savs ceļš".

Pēc video nonākšanas atklātībā Zelenska priekšvēlēšanu štābs ieteica pastiprināt kandidāta apsardzi un rullīša izplatīšanā apsūdzēja esošā prezidenta Petro Porošenko komandu, jo video esot ticis publicēts no kāda ar Porošenko saistīta TV kanāla konta.

Pēc tam gan video sāka izplatīt pati Zelenska komanda ar virsrakstu: "Porošenko publicējis video, kurā fūre notriec Zelenski". Ukrainas prezidenta administrācija un Porošenko vēlēšanu štābs video parādīšanos līdz šim nav komentējis.

Vēstīts, ka Ukrainā 21. aprīlī notiks prezidenta vēlēšanu otrā kārta, kurā par valsts vadītāja krēslu sacentīsies aktieris Volodimirs Zelenskis un pašreizējais prezidents Petro Porošenko.

Pētījumu kompānijas "Reitings" aptauja liecina, ka pirms otrās vēlēšanu tūres Zelenskis ir vadībā. Par viņu gatavību balsot pauduši 51% aptaujāto, par Porošenko – 21%, bet 18% atbildēja, ka vēl nav izlēmuši, ziņo "Radio Svoboda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!