Foto: AFP/Scanpix/LETA
Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs ceturtdien mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņojis, ka Ukrainā ir nogādātas tik ļoti gaidītās amerikāņu modernās raķešu sistēmas "HIMARS". To darbības rādiuss ir 70 kilometru.

""HIMARS" ir ieradušās Ukrainā. Paldies manam amerikāņu draugam, aizsardzības ministrijas sekretāram Loidam Ostinam par šiem spēcīgajiem instrumentiem! Vasara krievu okupantiem būs karsta. Un dažiem – pēdējā," tviterī raksta Oleksijs Rezņikovs.

Jau vēstīts, ka vēl maija beigās prezidents Džo Baidens pauda, ka ASV nepiegādās Ukrainai tās lūgtos tālās darbības raķešu ieročus bažās, ka ar tiem varētu trāpīt Krievijas teritorijā, taču jūnija sākumā tomēr apstiprināja, ka piegāde būs.

"Mēs esam ātri rīkojušies, lai nosūtītu Ukrainai būtisku ieroču un munīcijas daudzumu, lai tā spētu cīnīties kaujas laukā un būt iespējami spēcīgākajā pozīcijā pie sarunu galda," jūnija sākumā sacīts Baidena rakstā, ko publicējusi avīze "The New York Times".

"Tāpēc esmu nolēmis, ka mēs apgādāsim ukraiņus ar modernākām raķešu sistēmām un munīciju, kas viņiem dos iespēju precīzāk trāpīt mērķos kaujas laukā Ukrainā," norādījis Baidens.

Viņš arī uzsvēris, ka Vašingtona nemudina Ukrainu dot triecienus Krievijas teritorijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!