Foto: AFP/Scanpix

Situācija pretterorisma operācijas zonā Ukrainas austrumos trešdienas pēcpusdienā un vakarā būtiski saasinājās, un prokrieviskie separātisti, pārkāpjot Minskas vienošanās, lieto ieročus ar vairāk nekā 100 milimetru kalibru gar visu delimitācijas līniju, ceturtdien paziņoja pretterorisma operācijas preses centrs.

Vislielākā prokrievisko kaujinieku aktivitāte bija Mariupoles pilsētas apkārtnē, kur dienas beigās kaujinieki ar 120 milimetru kalibra mīnmetējiem apšaudīja Ukrainas spēku pozīcijas Starognatovkā, Novoselovkā-2 un Čermalikā. Kaujinieki, izmantojot 152 milimetru kalibra artilēriju, apšaudīja Ukrainas spēkus Prohorovkā un Orlovskas, Ļebedinskas un Starognatovkas ciematos. Vēlā vakarā kaujinieki ar raķešu iekārtām "Grad" apšaudīja Ukrainas spēku pozīcijas Bogdanovkā.

Trešdienas vakarā saspīlēta situācija bija arī Doņeckas tuvumā, kur Ukrainas spēki Marjinkā tika vairākkārt apšaudīti ar 120 milimetru kalibra mīnmetējiem, kājnieku kaujas mašīnu ieročiem un lielkalibra ložmetējiem, kā arī ar 152 milimetru kalibra artilēriju.

Artjomovskas virzienā kaujinieki ar tanku apšaudīja Troicku, kā arī ar 120 milimetru kalibra ložmetējiem un kājnieku kaujas mašīnu ieročiem atklāja uguni uz Ukrainas spēkiem Zaicevas ciematā.

Trešdienas gaitā nelikumīgie bruņotie formējumi pavisam 90 reizes pārkāpa uguns pārtraukšanas režīmu. 14 reizes tika lietota artilērija, 31 reizi – mīnmetēji, un piecas reizes – tanki, kā arī vienreiz tika lietotas reaktīvās zalvju uguns sistēmas.

Ceturtdien pirmās sešas stundas pēc pusnakts kaujinieki turpināja ar artilēriju apšaudīt Bogdanovkas un Starognatovkas ciemus pie Mariupoles.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!