Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins piektdien paziņoja, ka sagaidāms, ka Ukraina šopavasar uzsāks pretuzbrukumu Krievijai, un aicināja sabiedrotos palielināt ieroču piegādes, lai palīdzētu Kijivai sagatavoties.

"Mums šeit ir iespēju logs no šī brīža līdz pavasarim, kad viņi sāks savu operāciju, savu pretuzbrukumu," Vācijas pilsētā Ramšteinā notiekošajā Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksmē pavēstīja žurnālistiem sacīja Ostins. "Tas nav ilgs laiks, un mums ir jāapvieno pareizās iespējas."

Ostins sacīja, ka Rietumu sabiedrotie varētu vēl vairāk palielināt atbalstu Ukrainai.

"Mēs visi varētu darīt vairāk," pēc ASV vadītās sanāksmes sacīja Ostins, vienlaikus uzsverot, ka Berlīne ir "uzticams sabiedrotais", neskatoties uz Vācijas atteikšanos līdz šim apstiprināt tanku "Leopard 2" piegādes Ukrainai

Tikmēr ASV Apvienotās štābu komiteju priekšsēdētājs ģenerālis Marks Milijs pauda nopietnas šaubas, vai Ukrainai šogad izdosies padzīt Krievijas karaspēku no savas teritorijas.

"No militārā viedokļa es joprojām uzskatu, ka šogad būtu ļoti, ļoti grūti militāri padzīt Krievijas spēkus no visas Ukrainas," sacīja Milijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!