Trešdien Ukrainā svin valsts Neatkarības dienu, atzīmējot 1991. gada deklarācijas pieņemšanu, ar kuru valsts ieguva neatkarību no Padomju Savienības.

24. augusts ir mūsdienu Ukrainas galvenie valsts svētki un brīvdiena. Neatkarības dienai īpaša simboliska nozīme ir kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Ukrainas Krimas pussalu un veicināja konfliktu valsts austrumos.

Arī šobrīd karadarbības zonā Donbasā nav rimušies šāvieni, iet bojā cilvēki un tiek ziņots par arvien lielāku spriedzes pieaugumu un sadursmēm.

Ukrainas amatpersonas neizslēdz, ka joprojām pastāv pilna mēroga Krievijas invāzijas risks. Situācija saasinājās pēc tam, kad Maskava paziņoja, ka ir novērsusi Ukrainas plānotus teroraktus okupētajā Krimā.

Centrālais Neatkarības dienas pasākums būs militārā parāde Kijevas centrā, kura uz lieliem ekrāniem tiks translēta apgabalu centros. Tāpat visos Ukrainas reģionos vienlaicīgi tiks izpildīta Ukrainas himna.

Pēc parādes Kijevas ielās notiks virkne dažādu svētku pasākumu, tostarp koncerts "Ukraina ir vienota" visas dienas garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!