Foto: RIA Novosti/Scanpix



Lidmašīnu ar kuru Maskavā no Moldovas bija jāatgriežas Krievijas vicepremjeram Dmitrijam Rogozinam, sestdien, 10. maijā aizkavējušas Ukraina un Rumānija – abas valstis nav ļāvušas lidmašīnai ielidot savā gaisa telpā.

Lidmašīnā gan nav atradies pats Rogozins, kurš jau bija paspējis atgriezties Maskavā.  Kopā ar Rogozinu uz Moldovu bija devies arī kultūras ministrs Vladimirs Medinskis - amatpersonas kopīgi bija piedalījušies 9. maija svinībās dumpīgajā Piedņestras reģiona Tiraspolē. 

Spriežot pēc Rogozina vēstījumiem sociālās saziņas tīklā "Twitter" lidmašīnu, kurā bija jālido Krievijas politiķiem, pārmeklējuši arī Moldovas specdienesti, kas atraduši un izņēmuši kastes, kurās atradušies iesējumi ar Piedņestras iedzīvotāju parakstiem zem lūguma par Piedņestras reģiona pievienošanu Krievijai.

Turklāt Ragozins saniknojies  par rumāņu varasiestāžu atteikšanos atvērt savu gaisa telpu lidmašīnai, ar kuru bija jālido Krievijas vicepremjeram, savā "Twitter" arī pamanījies piedraudēt rumāņiem ar to, ka nākamreiz lidojumam viņš izvēlēsies stratēģisko bumbvedēju "TU-160".

Rumānijas puse šo izteikumu uztvērusi kā draudus - valsts Ārlietu ministrijas mājaslapā jau publicēts paziņojums par oficiāla paskaidrojuma pieprasīšanu no Krievijas.

"Rumānijas Ārlietu ministrija esošajā reģionālajā kontekstā šos draudus vērtē kā ļoti nopietnus. Mēs lūdzam Krievijas Ārlietu ministriju publiski precizēt, vai vicepremjera Dmitrija Rogozina paziņojumi atspoguļo Krievijas valdības oficiālo pozīciju attiecībā uz Rumāniju kā ES un NATO dalībvalsti," pausts paziņojumā.

Rogozins un viņu pavadošā delegācija pēcpusdienā atgriezusies Maskavā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!