Foto: AFP/Scanpix/LETA

Atbildot uz Krievijas un Baltkrievijas manevriem, kas sākas ceturtdien, arī Ukraina šajā pat dienā sāk savus manevrus, telekanāla ICTV ēterā pavēstījis Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Reznikovs.

Manevri līdz 20.februārim notiks vairākos Ukrainas poligonos, arī Koveļā, Ovručā, Čerņihivā, Somos un Odesā.

"Tie ir tikai poligoni, bet ir vēl vairāki citi laukumi, vietas, kur notiks Ukrainas bruņoto spēku mācības," pavēstīja ministrs.

Manevros tiks izmantoti izlūkošanas un trieciena dronu "Bayraktar" kompleksi, prettanku raķeškompleksi "Javelin", ko Kijeva saņēmusi no ārzemju partneriem, piebilda Reznikovs.

Netiek ziņots, cik daudz Ukrainas karavīru piedalīsies šajos manevros.

Krievijas un Baltkrievijas manevri "Sojuznaja rešimostj - 2022" arī notiek no 10. līdz 20.februārim.

To gaitā karavīri veiks "vingrinājumus ārējas agresijas novēršanā un atvairīšanā aizsardzības operācijas gaitā, kā arī pretdarbībā terorismam un valstu savienības interešu aizsardzībā", pavēstījusi Krievijas Aizsardzības ministrija.

Mācības plānotas Baltkrievijas dienvidos, arī netālu no Ukrainas robežas.

Pēc ASV un NATO aplēsēm, Maskava februārī plāno palielināt Baltkrievijā izvietoto Krievijas karavīru skaitu līdz 30 000.

Krievija ir sakoncentrējusi pie Ukrainas robežām 100 000 vīru lielu karaspēka kontingentu, raisot bažas par jaunu iebrukumu kaimiņvalstī.

Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien informēja Baidenu par savām šīs nedēļas sarunām ar Krievijas un Ukrainas līderiem.

Francijas un Krievijas amatpersonas pēc šīm sarunām nākušas klajā ar piesardzīgi optimistiskiem paziņojumiem, tiesa gan, Kremlis arī sūta dažādi saprotamus signālus un turpina palielināt savu militāro klātbūtni pie Ukrainas jūras un sauszemes robežām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!