Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukraina var paļauties uz Itālijas jaunās valdības atbalstu, vēstījumā prezidentam Volodimiram Zelenskim sacīja Džordžija Meloni, kura, visticamāk, kļūs par Dienvideiropas valsts nākamo premjeri.

"Jūs zināt, ka varat paļauties uz mūsu lojālo atbalstu Ukrainas tautas brīvības mērķim. Esiet stiprs un saglabājiet savu ticību nelokāmu!" mikroblogošanas vietnē "Twitter" rakstīja Meloni. Itālijas politiķe atbildēja uz Zelenska apsveikumu saistībā ar viņas partijas uzvaru svētdien notikušajās parlamenta vēlēšanās, raksta "Kyiv Post".

"Mēs novērtējam Itālijas pastāvīgo atbalstu Ukrainai cīņā pret Krievijas agresiju. Mēs ceram uz produktīvu partnerību ar jauno Itālijas valdību," rakstīja Zelenskis.

Aizejošais Itālijas premjerministrs Mario Dragi ir bijis viens no spēcīgākajiem ES sankciju atbalstītājiem pret Krieviju saistībā ar Maskavas brutālo karu Ukrainā, neskatoties uz viņa valsts paļaušanos uz Krievijas gāzi. Roma arī ir nosūtījusi ieročus, lai palīdzētu Kijivai cīnīties pret Putina spēkiem.

Meloni ir eiroskeptiska, taču ir atbalstījusi Dragi nostāju attiecībā uz Ukrainu, neraugoties uz faktu, ka viņas valdības sabiedrotajiem, Mateo Salvīni un bijušajam premjerministram Silvio Berluskoni, jau sen ir siltas attiecības ar Maskavu, atzīmē medijs.

Meloni atbildēja arī uz Polijas premjerministra Mateuša Moravecka sūtītajiem apsveikumiem. "Aizstāvēsim savas kopīgās vērtības un Eiropas drošību," tviterī ierakstīja Meloni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!