Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba pirmdien paziņoja, ka viņa valdības mērķis ir līdz februāra beigām sarīkot miera sarunu samitu, raksta "Politico".

Kuleba aģentūrai "Associated Press" sacīja, ka Krieviju varētu uzaicināt uz šādu samitu tikai tad, ja Maskava vispirms stāsies kara noziegumu tribunāla priekšā.

Ukrainas ārlietu ministrs arī sacīja, ka ir "pilnīgi apmierināts" ar prezidenta Volodimira Zelenska vizītes rezultātiem pagājušajā nedēļā ASV.

Kuleba norādīja, ka Ukraina darīs visu iespējamo, lai 2023.gadā uzvarētu karā, piebilstot, ka diplomātijai vienmēr ir svarīga loma. "Katrs karš beidzas diplomātiskā veidā," viņš teica. "Katrs karš beidzas kaujas laukā un pie sarunu galda veikto darbību rezultātā."

Viņš sacīja, ka Ukrainas valdība vēlētos miera samitu līdz februāra beigām. "Apvienoto Nāciju Organizācija varētu būt labākā vieta šī samita rīkošanai, jo tas nav par labu kādai valstij," viņš teica. "Tas patiešām ir par to, lai visi tiktu iesaistīti."

Ārlietu ministrs apšaubīja Krievijas varas iestāžu komentārus, ka tās ir gatavas sarunām. "Viņi [okupanti] regulāri saka, ka ir gatavi sarunām, kas nav taisnība, jo viss, ko viņi dara kaujas laukā, pierāda pretējo," izteicās Kuleba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!