Foto: ""Purina"

Ukraina ir vērsusies pie Starptautiskās Sarkanā Krusta komitejas (SSKK), aicinot organizēt sarunas ar Krieviju par vairāk nekā 14 tūkstošu Krievijas karavīru līķu izvešanu no Ukrainas, ceturtdien preses konferencē paziņoja Ukrainas vicepremjere uz laiku okupēto Ukrainas teritoriju reintegrācijas jautājumos Irina Vereščuka.

"Šodien notika Ukrainas premjerministra Denisa Šmihaļa tikšanās ar Starptautiskās Sarkanā Krusta komitejas prezidentu Pēteru Maureru. Šīs tikšanās laikā mēs izvirzījām jautājumu par nepieciešamību organizēt okupantu bruņoto spēku bojāgājušo karavīru līķu savākšanu un identifikāciju. Mēs pievērsām Sarkanā Krusta uzmanību tam, ka Krievija līdz šim nav izteikusi lūgumu izdot savu bojāgājušo līķus un mirstīgās atliekas, kuru skaits jau sen pārsniedzis 14 tūkstošus," sacīja Vereščuka.

Viņa atzīmēja, ka Ukrainas puse lūgusi Maureram, lai viņš ierosinātu Krievijai "izrādīt cieņu saviem bojāgājušajiem karavīriem un sākt sarunas, lai viņus savāktu no Ukrainas".

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis iepriekš paziņoja, ka SSKK aizliedz izmantot savu emblēmu uz Ukrainas automobiļiem, kas veic humānās misijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!