Foto: AP/Scanpix/LETA

Svētdien, 26. februārī, ASV nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans paziņojis, ka Vašingtona šobrīd neapsver Ukrainai sūtīt "F-16" militārās lidmašīnas. Padomnieks atsaucies uz ASV prezidenta Džo Baidena piektdienas komentāru, ziņo medijs "Politico".

Piektdien Baltajā namā notikušā medija "ABC" intervijā Baidens apgalvoja, ka Ukrainai šobrīd "F-16" militārās lidmašīnas neesot vajadzīgas.

Salivans svētdien papildinājis prezidenta komentārus, apgalvojot: "ASV šobrīd uzmanīgi izvērtē, kas Ukrainai ir nepieciešams šajā kara fāzē. Šobrīd tie ir tanki, kājnieku kaujas mašīnas, bruņutransportieri, artilērija un taktiskās gaisa aizsardzības sistēmas," uzsvēra Salivans, apgalvojot, ka Ukrainas prasītās modernās kaujas lidmašīnas tai šobrīd nav nepieciešamas.

""F-16" ir jautājums vēlākam laikam. Tādēļ prezidents tā izteicās. Pagaidām viņš šādu aprīkojumu vēl neuzskata par nepieciešamu," intervijā ar raidsabiedrību CNN skaidroja Salivans. "Šis viedoklis nāk no visas Baltā nama administrācijas. Viņš izteicās ļoti skaidri, ka ASV pagaidām "F-16" nenodrošinās," uzsvēra padomnieks.

ASV Pārstāvju palātas Ārlietu komitejas vadītājs Maikls Makkauls svētdien komentēja, ka Baidena administrācijai nevajadzētu gaidīt. Viņš skaidroja, ka Ukrainas iespēja uz veiksmīgu pretuzbrukumu var drīz pagaist.

"Kad mēs lēnām izstaigājam un velkam šo lietu, tad tā pagarina procesu vairāk nekā nepieciešams," medijam "ABC" apgalvoja Makkauls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!