Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ukraina no Rietumu partneriem vēlas saņemt ne tikai aizsardzības, bet arī uzbrukuma ieročus, svētdien apliecināja Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Reznikovs (attēlā Ukrainas rezervisti mācībās).

Kijevai šāda palīdzība ir vajadzīga, ņemot vērā "reālus Krievijas vispārēja uzbrukuma draudus", pēc tikšanās ar Dānijas aizsardzības ministri Trīni Bramsenu sacīja ministrs. Viņš precizēja, ka ar to viņš domā ne tikai aizsardzības, bet arī uzbrukuma ieročus.

"Ja viņi sapratīs, ka šī uzbrukuma, agresijas cena viņiem būs nesamērīga, viņi tam nesadūšosies," piebilda ministrs. "Mums ir vajadzīgas radioelektroniskās cīņas, radioelektroniskās izlūkošanas iekārtas, pretraķešu kompleksi, mums ir jānostiprina mūsu flote. Visas šīs vajadzības mēs nosaucam publiski, mēs neslēpjam, un tad agresors tālāk neies," skaidroja Reznikovs.

Kijeva un Vašingtona norāda, ka Krievija pie Ukrainas robežām ir sakoncentrējusi aptuveni 100 000 vīru lielu armijas kontingentu, paužot bažas, ka Maskava plāno jaunu iebrukumu Ukrainā. ASV un Rietumu valstis uzskata, ka Krievija varētu gatavot uzbrukumu Ukrainai un tāpēc Ukrainas pierobežā sakoncentrējusi aptuveni 100 000 karavīru.

Krievijas puse noraida apsūdzības par iespējamu tās karaspēka iebrukumu Ukrainā. Kā apgalvo Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Maskava ieņem aizsardzības pozīcijas, jo bažījas, ka Kijeva pārmērīgi tuvinās ar NATO.

ASV prezidents Džo Baidens pagājušajā nedēļā videosamitā brīdināja Putinu, ka ASV piemēros Krievijai līdz šim nepieredzētas sankcijas, ja tā uzbruks Ukrainai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!