Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins pirmdien paudis pārliecību, ka Krievija uzkurina Eiropā jauniešu protestus pret klimata pārmaiņām.

Kopš pērnā gada daudzās valstīs skolēni un jaunieši protestos pieprasījuši no amatpersonām aktīvāku rīcību cīņā ar klimata pārmaiņām. Demonstrācijas ar desmitiem tūkstošu cilvēku piedalīšanos notikušas Vācijā, Beļģijā, Lielbritānijā un Nīderlandē.

"Krievija atbalsta, uzkurina nemierus Eiropā, jo Krievijas mērķis ir vājināt mūsu demokrātiskās institūcijas un vājināt Eiropas Savienību," žurnālistiem Briselē sacīja Kļimkins.

Jautāts, vai Maskava stāv aiz jauniešu protestiem, viņš atbildējā: "Noteikti jā."

Ministrs piebilda, ka Krievijas mērķis ir arī diskreditēt tādus enerģijas avotus kā akmeņogles, tā vietā popularizējot Krievijas dabasgāzi kā tīrāku alternatīvu.

Arī Vācijas kanclere Angela Merkele sestdien pieminēja protestus pret klimata pārmaiņām, runājot par Krievijas īstenoto hibrīdo karu, kas ik dienas esot jūtams visās Eiropas valstīs.

"Vācijā bērni tagad protestē par klimata aizsardzību - tas ir ļoti svarīgs jautājums. Bet tik pēkšņi, pēc daudziem gadiem un bez ārējas ietekmes, visi Vācijas bērni pievēršas idejai, ka jārīko šie protesti, tas arī ir neiedomājami," sacīja Merkele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!