Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas armija apstiprinājusi, ka pēc tās uzbrukuma Antonivskas automašīnu tilts Hersonas apgabalā vairs nav izmantojams, turklāt Krievijas vienību vadība izmanto visus atlikušos ceļus, lai evakuētos no Dņepras labā krasta.

Ukrainas Bruņoto spēku operatīvās pavēlniecības "Dienvidi" preses pārstāve Natālija Humenjuka paziņoja, ka tiek turpināti uzbrukumi "transporta un loģistikas artērijām pagaidu okupētajās teritorijās".

Humenjuka apstiprināja, ka Ukrainas spēki ir apšaudījuši ne tikai Antonivskas tiltu, bet arī dzelzceļa tiltu Hersonā un Kahovas tiltu, kas nozīmē, ka vairs nav izmantojams neviens stacionārais infrastruktūras objekts Krievijas smagā bruņojuma pārvietošanai no Dņepras kreisā krasta uz labo krastu Hersonas apgabalā.

Viņa piebilda, ka Krievijas vienību vadība "pamazām izmanto transporta ceļu atliekas, lai evakuētos uz kreiso krastu un justos drošībā".

Kahovas tilts pirmo reizi tika sašauts 10.augustā, bet naktī uz sestdienu ukraiņu spēki tam uzbruka vēlreiz.

Mikolajivas apgabala kara administrācijas vadītājs Vitālijs Kims sestdien paziņoja, ka visi Krievijas vienību vadības pārstāvji Ukrainas dienvidos pašlaik atrodas Dņepras kreisajā krastā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!