Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Ukrainas armija no Krievijas iebrucējiem atbrīvojusi kopumā 1534 apdzīvotas vietas, tai skaitā 483 Harkivas apgabalā, otrdien paziņojis Ukrainas prezidenta biroja vadītāja vietnieks Kirilo Timošenko.

"Tur, kur ienaidnieks padzīts, turpinās deokupācijas pasākumi. No okupācijas atbrīvotas jau 1534 apdzīvotas vietas. Doneckas, Luhanskas, Mikolajivas, Harkivas un Hersonas apgabalu teritorijā turpinās valsts iestāžu darba atjaunošana," paziņoja Timošenko.

Viņš piebilda, ka Harkivas apgabalā līdz šim ir atbrīvotas 483 apdzīvotas vietas, kur policija veic kara noziegumu uzskaiti.

Timošenko pavēstīja, ka no Krievijas iebrucējiem atbrīvotajās teritorijās reģionālās militārās administrācijas ir noorganizējušas 1445 humānās palīdzības punktus.

Timošenko arī paziņoja, ka ir atmīnētas vairāk nekā 500 apdzīvotas vietas, valsts policija atsākusi darbu 1,2 tūkstošos apdzīvotu vietu, bet pašvaldības darbu atsākušas 1508 apdzīvotās vietās.

Turklāt viņš piebilda, ka no Krievijas armijas atbrīvotajās teritorijās darbu atsākušas 933 medicīnas iestādes, 981 apdzīvotā vietā darbu atsākušas izglītības iestādes, vairāk nekā tūkstoš apdzīvotās vietās iedzīvotāji saņem sociālās aizsardzības pakalpojumus un 922 apdzīvotās vietās nodrošināti finanšu pakalpojumi.

Timošenko arī norādīja, ka visu laiku tiek strādāts pie kritiskās infrastruktūras atjaunošanas.

"Gāzes padeve jau ir atjaunota 67% apdzīvotu vietu. Ar elektrību nodrošinātas 976 apdzīvotas vietas. Gandrīz 1000 apdzīvotās vietās ir atjaunota ūdens apgāde un kanalizācija, 950 apdzīvotās vietās jau tiek izmantoti mobilie sakari un internets," paziņoja Timošenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!