Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainas bruņotie spēki Harkivas apgabalā atguvuši kontroli pār piecām apdzīvotām vietām – Aleksandrovku, Fedorovku, Ukrainku, Šestakovu un Pobedu, piektdien ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Harkivas apgabalā daļēji kontrole atgūta arī pār Čerkaski Tišku ciematu.

Saskaņā ar stāvokli uz pulksten 18:00. Slobožanskes virzienā ienaidnieks turpina koncentrēt spēkus. Uz Ukrainu tiek pārvietotas vienības no Krievijas Belgorodas apgabala.

Harkivas apgabalā ienaidnieks bloķē atsevišķas attālās apdzīvotās vietas un intensīvi apšauda vietas, kur atrodas Ukrainas vienības. Krievijas karaspēks arī sācis uzbrukumu Nova Dmitrivkai, bet bez panākumiem.

Doneckas un Tavrijskes virzienos pretinieks veic apšaudes visā kontakta līnijā un turpina artilērijas apšaudi un gaisa uzlidojumus.

Limanskes virzienā krievi uzbrūk Šandriholoves virzienā.

Severodoņeckas virzienā iebrucēji mēģināja sagrābt savā kontrolē Rubižni un Voevodivku, taču nesekmīgi.

Uzbrukums turpinās arī Popasnas virzienā, bet Avdijivkas un Kurahoves virzienos ienaidnieks aprobežojas ar Ukrainas armijas vienību pozīciju apšaudīšanu.

Mariupolē krievi galvenos spēkus koncentrējis uzbrukumam rūpnīcai "Azovstaļ".

Pretinieks mēģinājis veikt izlūkošanu ar kauju Prečistivkas virzienā, bet neveiksmīgi, un bijis spiesti atkāpties.

Volīnijas un Poļesjes virzienos nav konstatētas vērā ņemamas izmaiņas ienaidnieka vienību pozīcijās un darbībā.

Baltkrievijas bruņoto spēku vienības turpina segt Ukrainas un Baltkrievijas robežu Brestas un Gomeļas apgabalos.

Atsevišķas Krievijas armijas vienības turpina segt Ukrainas un Krievijas robežu Brjanskas, Kurskas un Belgorodas apgabalos.

Pēc Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštāba rīcībā esošās informācijas, Krievijas Brjanskas apgabalā vairākas Krievijas armijas vienības gatavojas iesaistīties karadarbībā Ukrainas teritorijā.

Dienvidbugas virzienā ienaidnieks nav veicis uzbrukumus, bet apšaudījis vairākas Ukrainas karaspēka pozīcijas. Krievijas karaspēks koncentrējies uz ieņemto pozīciju noturēšanu, munīcijas un inženiertehnisko pozīciju nostiprināšanu.

Besarābijas virzienā Krievija turpina izraisīt spriedzi Moldovas Piedņestras reģionā.

Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštābs arī ziņo, ka ienaidnieks turpina ciest ievērojamus dzīvā spēka un tehnikas zaudējumus.

Saskaņā ar pieejamo informāciju Krievijas Rostovas apgabalā Malotokmakskas ciema psihiatriskajā slimnīcā, kas daļēji nodota Krievijas armijas rīcībā, atrodas līdz 800 ievainotu Krievijas karavīru un līdz 200 līķu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!