Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainas armijai Hersonas apgabalā izdevies atgūt kontroli pār vairāk nekā 40 apdzīvotām vietām, pirmdien paziņojis apgabala militārās administrācijas vadītājs Dmitro Butrijs.

Krievijas karaspēks sagrāba savā kontrolē lielāko daļu Hersonas apgabala pirmajās dienās pēc iebrukuma sākuma 24.februārī.

Taču pēdējās nedēļās Ukrainas armija ar Rietumu piegādātās tālas darbības rādiusa artilērijas palīdzību centusies veikt pretuzbrukumu Krievijas karaspēkam Hersonas apgabalā.

Ukrainas armija veic uzbrukumus Krievijas armijas noliktavām un pozīcijām aiz frontes līnijas un cenšas sagraut tiltus, pa kuriem tiek veiktas piegādes Krievijas karaspēkam Hersonas pilsētā.

Butrijs televīzijā paziņoja, ka līdz šim Hersonas apgabalā atbrīvotas 46 apdzīvotas vietas.

Viņš piebilda, ka vairums atbrīvoto ciematu atrodas apgabala ziemeļos, bet daži dienvidos netālu no Melnās jūras un Mikolajivas apgabala, ko ienaidnieks spēcīgi bombardē.

Butrijs pavēstīja, ka vairāki no atbrīvotajiem ciematiem gandrīz pilnībā sagrauti un vēl arvien tiek spēcīgi apšaudīti.

Viņš uzsvēra, ka humānā situācija Hersonas apgabalā ir kritiska un aicināja visus civiliedzīvotājus, kas tur vēl palikuši, evakuēties uz drošākām vietām.

Krievijas karaspēks sagrāba savā kontrolē Hersonas pilsētu 3.martā. Hersona bija pirmā lielā pilsēta, kas krita Krievijas karaspēka rokās kopš iebrukuma sākuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!