Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas atbalsta akcijā Sanktpēterburgā svētdien piekauts radiostacijas "Eho Moskvi" žurnālists Arsēnijs Vesņins.

"Pēterburgā Ukrainas atbalsta akcijā, kur es strādāju kā "Eho Moskvi" korespondents, piketētājiem un aktīvistiem uzbruka prokrievisko nacionālistisko organizāciju pārstāvji," sociālajā tīklā "Facebook" pavēstīja žurnālists.

Savā sociālā tīkla lapā Vesņins nopublicējis viena uzbrucēja fotogrāfiju.

"Ieraudzījis "Eho Moskvi" mikrofonu, fotogrāfijā redzamais cilvēks iesita man ar kāju pa roku un mikrofonu. Policija viņu neaizturēja. Tad es viņu vēlreiz satiku pēc pusstundas. Viņš jau sāka man sist ar kājām pa seju. Izsita planšeti, mikrofonu, notrieca brilles. Šajā brīdī viņu aizturēja," raksta Vesņins.

Slimnīcā žurnālistam konstatēts smadzeņu satricinājums un slēgta galvaskausa-smadzeņu trauma.

Cilvēki ar Georga lentītēm Sanktpēterburgā piekāvuši vairākus Ukrainas brīvības atbalsta akcijas dalībniekus, norāda žurnālists.
Krievijas demokrātiskā opozīcija neatbalsta Putina režīma izvērsto agresiju pret Ukrainu. Savukārt Kremlis nervozi uztver jebkādas atbalsta izpausmes Ukrainai, tajās saskatot draudus autoritārajam režīmam.

Plašu rezonansi sabiedrībā izraisīja notikums pagājušajā nedēļā, kad aktīvisti Maskavā vienai no tā dēvētajām Staļina augstceltnēm torņa smailes zvaigzni nokrāsoja Ukrainas karoga krāsās, bet virs zvaigznes pacēla Ukrainas karogu.

Krievijas protesta kustības dalībnieki jau kopš marta regulāri rīko akcijas, solidarizējoties ar Ukrainu. Jau marta sākumā Maskavas centrā notika pretkara demonstrācijas, kuru dalībnieki masveidā tika arestēti.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst.

Krievijas diversanti, algotņi un vietējo separātistu kaujinieki aprīļa vidū Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes izvērsušas pretterorisma operāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!