Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas austrumos maijā gājuši bojā astoņi ukraiņu karavīri, paziņojis Ukrainas Apvienoto spēku štāba priekšnieks Ihors Tancjurs.

"Ievainoto un bojāgājušo Ukrainas karavīru skaits 2019. gada maijā ir 42 ievainotie un traumētie karadarbības rezultātā, 19 kaujas traumas un astoņi bojāgājušie," paziņoja Tancjurs.

Paziņojumā nav precizēts, vai runa ir par kopīgo bojāgājušo skaitu, tostarp mirušajiem no agrāk gūtiem ievainojumiem, vai arī runa ir par kaujas laukā vai tūlīt pēc apšaudes kritušajiem.

Tāpat netiek precizēts, vai runa ir par visu Ukrainas spēka struktūru zaudējumiem, vai tikai Bruņotajiem spēkiem.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014. gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 13 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!