Foto: Sputnik/Scanpix

Ukrainas austrumos šogad krituši 173 Ukrainas armijas karavīri, piektdien paziņojis Ukrainas aizsardzības ministrs Stepans Poltoraks.

Ministrs, tiekoties ar Zviedrijas Bruņoto spēku aizsardzības štāba priekšnieku, sacīja, ka Krievijas politika pašreiz apzināti vērsta uz konflikta saasināšanu.

"Kopš 2016.gada sākuma Krievijas okupācijas karaspēks ir pārkāpis pamieru vairāk nekā 12 000 reižu, kā rezultātā krituši 173 Ukrainas karavīri," paziņoja Poltoraks. Viņš arī norādīja, ka pašreiz Ukrainas teritorijā nelegāli uzturas 6000 Krievijas karavīru.

Ukrainas delegācija arī demonstrēja Zviedrijas kolēģiem video, "kurā skaidri redzams, kā militārais aprīkojums un ieroči, transporta līdzekļi un loģistikas piegādes tiek pāri valsts robežai ar Krieviju un nokļūst okupētajās Ukrainas teritorijās", vēsta Ukrainas informācijas aģentūra UNIAN.

Tomēr Poltoraks uzvēra, ka Ukraina turpinās strādāt pie mierīga konflikta noregulējuma.

Ukrainas un Zviedrijas amatpersonas arī apsprieda plānus abu valstu sadarbībai, sevišķi Zviedrijas palīdzību Ukrainai mediķu apmācībā un sadarbības atjaunošanu vides drošības jautājumos un citās jomās.

Poltoraks uzaicināja Zviedrijas Bruņoto spēku aizsardzības štāba priekšnieku Dennisu Gīlenspori apmeklēt Ukrainu.

Gīlenspore savukārt norādīja, ka Ukrainai pašreiz jāiztur milzīgs pārbaudījums, bet Ukrainas bruņotie spēki tajā pašā laikā strauji attīstās. Uzsverot gatavību dalīties pieredzē, sevišķi sadarbības spējās ar NATO dalībvalstīm, viņš sacīja, ka Zviedrija ar prieku pieņem uzaicinājumu uz plašāku sadarbību nākotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!