Foto: AP/Scanpix

Trešdienas vakarā smagas kaujas notiek Ukrainas pierobežas pilsētas Amvrosijivkas apkārtnē, kā arī pie Marinovkas un Izvarino ciemiem, preses konferencē Kijevā pavēstīja Nacionālās drošības un aizsardzības padomes runasvīrs Andrijs Lisenko. Par to vēsta "Korrespondent.net".

"Trīs apdzīvoti punkti - Amvrosijivka, Marinovka un Izvarino - tieši tur tagad notiek smagas kaujas," paziņoja Lisenko, piebilstot, ka Ukrainas karavīri nav atkāpušies no pozīcijām "ne par metru".

Ukrainas spēku zaudējumus pagaidām nevar precizēt, jo kaujas turpinās, viņš paskaidroja. Lisenko arī norādīja, ka pie Amvrosijivkas konstatētas no Krievijas iebraukušas tehnikas, iespējams, automašīnu ar "Grad" iekārtām pēdas.

Tikmēr raidsabiedrības BBC Ukrainas dienests ziņo, ka robežpārejas punktam "Marinovka" uzbrūk 10 tanki, pieci bruņutransportieri un ap 200 kājnieku. Ukrainas pusē jau ir divi kritušie.

Ukrainas Nacionālā gvarde iepriekš trešdien informēja, ka prokrievisko separātistu spēki Doņeckas apgabalā sākuši uzbrukumu. Savukārt pie Izvarino Ukrainas karavīriem uzbrukts no slēpņa, kā rezultātā ir bojāgājušie, paziņoja Lisenko.

Informāciju, ka notiek kauja pie Marinovkas, trešdien apstiprināja tā sauktās "Doņeckas Tautas Republikas" "aizsardzības ministrs" Igors Girkins jeb Strelkovs.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!