Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas desantnieki Doņeckas apgabalā trešdien iznīcinājuši divas kravas automašīnas ar munīciju un vienu prokrievisko separātistu tanku, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

"Mūsu trieciena rezultātā tika iznīcinātas divas "fūres" ar munīciju un viens kaujinieku tanks," aģentūrai "Ukrinform" pastāstījis viens no desantniekiem. Precīzu nogalināto kaujinieku skaitu noteikt ir sarežģīti, bet to ir "ne mazāk par 20", atklājis karavīrs.

Uzbrukums kolonnai noticis trešdienas rītā. Tā acīmredzot vedusi munīciju uz netālu esošām prokrievisko kaujinieku pozīcijām pie Saurmogilas kalna pieļauj avots. Pēc kolonnas iznīcināšanas vēl divas stundas skanējuši vestās munīcijas sprādzieni, viņš turpina.

Tomēr dažiem kaujinieku tankiem izdevies izlauzties no apšaudes.

28. jūnijā Ukrainas karavīriem sīvās cīņās izdevās ieņemt stratēģiski svarīgo Saurmogilas kalnu, tāda veidā paverot koridoru pretterorisma operācijas vienību apgādei, kuras ilgstoši pretojas kaujiniekiem, būdamas faktiski ielenktas un pakļautas apšaudēm no Krievijas teritorijas puses, skaidro laikraksts.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta un organizē Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!