Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas Drošības dienests paziņojis, ka Donbasā kaujinieku gūstā atrodas 684 cilvēki, tomēr paredzams, ka līdz gada beigām lielāko vairumu no gūstekņiem būs izdevies atbrīvot.

"Domājams, ka lielāko daļu cilvēku mēs atbrīvosim jau šogad. Šobrīd mēs strādājam pie tā, lai apstiprinātu sarakstus un atbrīvotu mūsu cilvēkus," trešdien preses konferencē Kijevā apstiprināja Ukrainas Drošības dienesta centrālās izmeklēšanas nodaļas vadītājs Vasīlijs Vovks.

Viņš piebilda, ka šobrīd viņi nonākuši pie pēdējā etapa.

Atbildot uz jautājumu, cik cilvēku atrodas gūstā, Vovks apstiprināja, ka drošības spēki saskaitījuši 684 cilvēkus.

"Informācija par 684 cilvēkiem, kuri atrodas gūstā, nodota tai pusei, tostarp augsta ranga pseidoamatpersonām. Turklāt 1667 cilvēki mums skaitās kā bezvēsts pazuduši. Arī to sarakstu mēs esam nodevuši. Un es uzsvēru, ka mēs ceram, ka vairums no viņiem vēl ir dzīvi, un lūdzu apstiprināt šo sarakstu, un viņi piekrita šo sarakstu pārbaudīt," norādīja Vovks.

Viņš arī piebilda, ka "viņi ir gatavi mums atdot 152 cilvēkus".

Viņš apstiprināja, ka Ukrainas puse jau svētdien no kaujiniekiem saņēmusi sākotnējos sarakstus, kuros uzskaitīti 152 cilvēki. "Viņi zina, ka viņiem šie cilvēki ir, un viņi ir gatavi viņus jau tagad atdot apmaiņā pret saviem biedriem." Viņš piebilda, ka 77 cilvēki šajā sarakstā ir bataljona "Donbass" kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!