Foto: Shutterstock

Ukrainas Drošības dienests neitralizējis Krievijas sabotāžas un izlūkošanas grupu, kas plānojusi notriekt pasažieru lidmašīnu virs Krievijas vai Baltkrievijas un vainot tajā Ukrainu, vietnē "Telegram" svētdien paziņojis Ukrainas Drošības dienests.

"Ukrainas Drošības dienests veica (..) speciālo operāciju, kuras laikā neitralizēja dziļi slepenu ienaidnieka sabotāžas un izlūkošanas grupu. Krievijas bruņoto spēku ģenerālštāba aģenti plānoja teroraktu, lai virs Krievijas vai Baltkrievijas teritorijas notriektu pasažieru lidmašīnu," paziņoja Ukrainas Drošības dienests.

Krievija plānoja šajā uzbrukumā apsūdzēt Ukrainu un tās partnerus.

Lai īstenotu provokāciju, lidmašīnu bija plānots apšaudīt ar pretgaisa aizsardzības sistēmu "Stinger". Krievijas amatpersonas bija devušas rīkojumu saviem aģentiem šim nolūkam nozagt un kontrabandas ceļā ievest ārvalstīs ražotu "Stinger" sistēmu.

Krievijas sabotāžas un izlūkošanas grupā darbojās divi cilvēki ar dubulto pilsonību un viens līdzzinātājs, ko viņi savervējuši. Ukrainas Drošības dienests ir aizturējis visus grupas locekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!