Foto: Reuters/Scanpix/LETA/Publicitātes foto/DELFI
Ukrainas rietumos Luckas centrā kāds vīrietis bija sagrābis maršruta autobusu ar aptuveni desmit pasažieriem, bet pēc desmit stundu krīzes drošības spēki triecienā atbrīvojuši ķīlniekus un aizturējuši viņu sagrābēju.

Drošības spēki ķīlnieku krīzes atrisināšanai izmantojuši bruņutransportieri, ar ko piebraukuši autobusam un veikuši operāciju ķīlnieku atbrīvošanai.

Neviens no ķīlniekiem nav cietis.


"Delfi" jau ziņoja, ka Ukrainas ziemeļrietumu pilsētā Luckā bruņots vīrietis sagrābis autobusu ar cilvēkiem tajā, ziņo BBC. Autobusu ielenkuši pretterorisma policijas spēki.

Drošības iestādes noskaidrojušas, ka ķīlnieku sagrābējs ir 1975. gadā Krievijā dzimis Ukrainas pilsonis Maksims Krivošs, kurš formāli dzīvo Dubno, bet bieži uzturējies Luckā. Viņš ir iepriekš tiesāts un izcietis sodu par laupīšanu grupā. No ieslodzījuma viņš atbrīvots 2013. gadā, ziņo "Unian".

Vīrietis piespiedu kārtā ārstēts psihoneiroloģiskajā slimnīcā, atklājis medijs "Volinskije Novosti", nenorādot, vai viņš to pametis patvaļīgi vai atbrīvots iepriekš.

Viņš atteicies padoties, izlaist ķīlniekus, kā arī atklājis uguni pa likumsargiem.

Drošības spēki ar noziedznieku uzsākuši pārrunas, taču tās ilgstoši apgrūtināja viņa nespēja noformulēt prasības. Pēc vairākām stundām vīrietis, kurš "Twitter" pats sevi dēvē par Maksimu Plohoju (jeb Maksimu Slikto), tvītā apsveica visus "pret-sistēmas dienā", pasludināja valsti par galveno teroristisko organizāciju un pieprasīja reliģisko konfesiju līderiem, ministriem, tiesnešiem, prokuroriem un parlamentāriešiem līdz pusnaktij "Youtube" augšupielādēt video, kuros tie kamerā atzītu, ka ir legalizēti teroristi.

Vīrietis apgalvo, ka viņš ir bruņots ar automātisko ieroci, granātām un diviem spridzekļiem. Viņš arī paziņojis, ka kādā vārdā nenosauktā populārā publiskā vietā esot uzstādīts vēl viens spridzeklis. Viņš solījis spridzekļus aktivizēt, ja viņa prasības netiks izpildītas.

Lai gan notikuma aculiecinieki ziņo par dzirdētiem šāvieniem, nav ziņu par ievainotajiem vai mirušajiem. Fotogrāfijās redzams, ka autobusam ir vairāki sašauti stikli.

Ķīlnieku krīze norisinoties pilsētas centrā. Attiecīgi policija norobežojusi visu Luckas centru, kā arī tuvējo māju iedzīvotāji un biroju darbinieki ir aicināti nepamest apkārtni.

Sagrābtais autobuss caur pilsētas centru esot kursējis starp Luckas piepilsētām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!