Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas armija kaujās valsts austrumos ir zaudējusi 65 % savas militārās tehnikas, atsaucoties uz Ukrainas prezidentu Petro Porošenko, vēsta "Deutsche Welle".

"Daļās, kas atrodas konflikta zonas pirmajās līnijās, iznīcināti 60 - 65 % militārās tehnikas," Porošenko svētdien vakarā paziņojis intervijā Ukrainas televīzijas kanālam.

Prezidents gan papildinājis, ka zaudētā tehnika tiek aizvietota. "Karavīriem pienāk tehnika kaujas spēju atjaunošanai," viņš apgalvojis, papildinot, ka vizītes laikā ASV un Kanādā saņēmis solījumus par militārās tehnikas piegādēm.

Ar militāriem līdzekļiem konflikts Austrumukrainā nav atrisināms, atzinis Porošenko. Jo vairāk karavīrus mēs tur izvietosim, jo vairāk tur būs Krievijas karavīru, viņš paskaidrojis.

Vēstīts, ka Ukrainas austrumos kopš aprīļa notiek kaujas ar Krievijas atbalstītajiem kaujiniekiem, kas vēlas Ukrainas teritoriju atdalīšanu. Kijeva un Rietumvalstis apsūdz Kremli kaujinieku atbalstīšanā un sava karaspēka iesūtīšanā Ukrainā. Maskava šīs apsūdzības noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!