Ukrainas austrumos, Harkovas apgabalā, trešdien izcēlies ugunsgrēks pazemes munīcijas noliktavā, paziņojuši šīs valsts Ārkārtējo situāciju ministrijas un Aizsardzības ministrijas pārstāvji. Ziņu par cietušajiem šobrīd nav.

Pēc tiesībsargāšanas institūciju ziņām, ugunsgrēks sācies, aizdegoties sausajai zālei, un situācija ir ļoti nopietna. Liesmas pārsviedušās uz vaļēju noliktavu, kur glabājas aptuveni 95 000 tonnu munīcijas, tostarp mīnas un reaktīvie lādiņi.

Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtina karstums un stiprais vējš. No karaspēka daļas, kuras teritorijā atrodas noliktava, un tuvējās karavīru pilsētiņas cilvēki evakuēti ar tankiem un bruņumašīnām.

Sākta evakuācija arī no vairāk nekā kilometru attālās Lozovajas pilsētas - dzelzceļu mezgla, kuram cauri kursē Maskavas-Simferopoles vilcieni. Pēc radiostacijas 'Majak" ziņām", pieaugušie iedzīvotāji pilsētu pamet kājām, organizētās kolonnās, bet bērnus un vecus ļaudis izved ar aototransportu. Lozovajā ir aptuveni 60 000 iedzīvotāju.

Sākumā karavīri nesekmīgi centušies apdzēst liesmas saviem spēkiem; tagad turp devušies glābēji un desmitiem ugunsdzēsēju mašīnu un Ārkārtējo situāciju ministrijas specializētās tehnikas no tuvējiem rajoniem.

Tomēr, kā apgalvo "Gazeta.ru", civilajiem ugunsdzēsējiem vēl ilgi neizdevās piekļūt karaspēka daļai, jo šķembas lido simtiem metru rādiusā, tāpēc ugunsgrēku ilgu laiku dzēsa tikai karavīri ar divām specializētajām ugunsdzēsības bruņumašīnām un trim ugunsdzēsēju mašīnām.

Ukrainas aizsardzības ministrs Jurijs Jehanurovs devis rīkojumu izveidot īpašu komisiju, kas izmeklēs notikušā apstākļus. Amatpersonas norāda, ka pagaidām būtu pāragri spriest, vai sauso zāli kāds varētu būt aizdedzinājis tīšuprāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!