Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ukrainas izlūkdienestu rīcībā ir informācija par iespējamu mēģinājumu decembrī sarīkot valsts apvērsumu, iesaistot cilvēkus Krievijā, paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Piektdien notikušajā preses konferencē Zelenskis arī sacīja, ka Ukraina pilnībā kontrolē savas robežas un ir gatava jebkādai eskalācijai ar Krieviju, ziņo "The Guardian".

"Mums ir izaicinājumi ne tikai no Krievijas Federācijas un iespējama eskalācija – mums ir lieli iekšējie izaicinājumi. Saņēmu informāciju, ka 1.-2.decembrī mūsu valstī notiks valsts apvērsums," izteicās Zelenskis.

Šie prezidenta paziņojumi izskan laikā, kad atkal palielinājies saspīlējums jau tā sliktajās Ukrainas-Krievijas attiecībās.

Pie Krievijas-Ukrainas robežas pēdējās nedēļās novērojama būtiska Krievijas karaspēka koncentrācija. Ukrainas pierobežā izvietoti nepilni 100 000 Krievijas karavīru, kā arī bruņutehnika. Šīs tendences vairākās Rietumu valstīs veicinājušas bažas par to, ka Maskava, iespējams, plāno iebrukt Ukrainā un ka šāds uzbrukums varētu notikt ziemas mēnešos. Pati Krievija šīs runas ir noraidījusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!