Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievijas armijai ir grūtības kaujām pielāgot noliktavās esošo tehniku, jo tai nozagti optiskie instrumenti un elektronika, kurā ir dārgmetāli, un tādējādi no desmit noliktavā esošiem tankiem reāli izmantojams ir viens, liecina Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes sniegtā informācija.

Ukrainas izlūki ziņo, ka Krievija cenšas darba kārtībai sagatavot lielu skaitu noliktavās ilgi glabātas tehnikas, tomēr tās stāvoklis lielā mērā ir neapmierinošs, tādēļ to nav iespējams pilnvērtīgi izmantot.

Piemēram, Krievijas armijas 4.tanku divīzijā no desmit ilgstošā glabāšanā novietotiem tankiem tikai viens ir vairāk vai mazāk darbspējīgā stāvoklī, bet pārējie ir pilnībā izjaukti, dažiem nav pat dzinēju, liecina Ukrainas izlūkdienesta ziņotais.

Faktiski ir izjukuši Krievijas Bruņoto spēku plāni Ukrainas frontē izmantot tehniku, kas ilgstoši atradusies glabāšanā noliktavās, ziņo izlūki.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes rīcībā esošā informācija liecina, ka šīs situācijas dēļ nošāvies Krievijas armijas 4.tanku divīzijas13.pulka komandieris.

Tāpat Krievijas Rietumu militārā apgabala pirmās tanku armijas komandieris ģenerālleitnants Sergejs Kiseļs ir atbrīvots no amata saistībā ar kara Ukrainā neizdošanos, paziņojis Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Heraščenko un žurnālists Romāns Cimbaljuks.

Iepriekš no amata tika atbrīvots arī Kiseļa vietnieks. Cimbaljuka rīcībā esošā informācija liecina, ka Kiseļs atlaists tā dēvētās militārās specoperācijas izgāšanās dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!