Foto: Kadrs no video
Ukrainas karaspēks pārgājis pretuzbrukumā Harkivas un Sumu apgabalos, kā arī turpina pretuzbrukumu Kijivas un Hersonas apgabalos, svētdien preses brīfingā pavēstīja Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Oleksijs Arestovičs.

"Pretiniekam tagad ir divi galvenie uzdevumi - aplenkt mūsu karaspēku Apvienoto spēku operācijas zonā (Donbasā), piebeigt Mariupoli un noturēt aizsardzību Hersonas rajonā, dienvidos. Ja kritīs pretinieka aizsardzība dienvidos, viņa stāvoklis ap Mariupoli pasliktināsies," sacīja padomnieks.

Arestovičs arī brīdināja, ka nākamās viena divas nedēļas būs "nevienmērīgas".

"Pienāks ziņojumi par to, ka mēs dažos sektoros uzvaram un veicam prettriecienus, un veicam pretuzbrukumus. Bet, otrkārt, pienāks informācija, ka dažos frontes sektoros, konkrēti - austrumos, situācija nebūt nav vienkārša. Un tam ir jābūt emocionāli, organizatoriski un apzināti gataviem," sacīja Arestovičs.

"Delfi" jau ziņoja, ka Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā sasnieguši aptuveni 16 600 karavīru, svētdien ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Kopš iebrukuma sākuma līdz svētdienas rītam iebrucēji zaudējuši 121 lidmašīnu, 127 helikopterus, 582 tankus, 1664 bruņutransportierus, 294 lielgabalus, 93 daudzstobru reaktīvos mīnmetējus, 52 zenītartilērijas iekārtas, četras taktisko raķešu palaišanas iekārtas, 1144 automobiļus, 73 autocisternas, 21 specializētās tehnikas vienību, 56 bezpilota lidaparātus, divus kuģus un piecas ātrlaivas.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē intensīvā karadarbība.

Ukrainas armijas ģenerālštābs arī paziņojis, ka Krievijas karavīri, kas atrodas Baltkrievijas teritorijā, pārdod degvielu un pārtiku vai maina to pret alkoholu. Maršrutā, pa kuru Baltkrievijas teritorijā pārvietojas Krievijas spēku kolonnas, vairākkārt fiksēti gadījumi, kad karavīri pārdevuši degvielu un pārtiku vai mainījuši to pret alkoholiskajiem dzērieniem.

Ukrainas armijas ģenerālštābs pretinieka morāli-psiholoģisko stāvokli vērtē kā zemu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!