Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Ukrainas karavīri atsituši bruņotu uzbrukumu ieroču noliktavai Doņeckas apgabala Artemivskā, vēsta aģentūra UNIAN.

Vairāki desmiti ar automātiskajiem ieročiem un granātmetējiem bruņotu cilvēku naktī uzbruka ieroču noliktavām, savā "Facebook" lapā pavēstījis Ukrainas Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitrijs Timčuks.

"Ukrainas karavīri deva pretsparu uzbrucējiem: saskaroties ar bruņotu pretestību, ekstrēmisti izklīda," citē UNIAN.

Aptuveni 50 bruņotos uzbrucējus vadījuši Krievijas karavīri, stāsta Doņeckas apgabala kara komisariāta darbinieks Sergejs Kamešs. Uzbrucēji sākumā izvirzījuši karavīriem ultimātu nodot ieročus un padoties. Kad karavīri ultimātu noraidījuši, sācies uzbrukums, kura laikā separātisti atklājuši uguni.

Uzbrukuma atvairīšanā iesaistīti Ukrainas desantnieki un specvienības, kas atvestas ar helikopteriem. Uzbrukuma aktīvā fāze ilgusi apmēram 45 minūtes. Separātisti aktīvi izmantojuši arī granātas.

Saskaņā ar provizorisko informāciju incidentā ir cietušie. Vietne "Novosti Donbasa" ziņo, ka slimnīcā ar ievainojumu sejā nogādāts 27 gadus vecs armijas karavīrs.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau ziņoja, ka Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki šomēnes Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Ukrainas, KrievijasEiropas Savienības un ASV sarunās 17.aprīlī Ženēvā tika pieņemts komunikē par situācijas normalizāciju Ukrainā. Tajā iekļauta prasība par visu nelikumīgo grupējumu atbruņošanu un nelikumīgi ieņemto ēku atbrīvošanu. Austrumukrainas separātistu līderi atteikušies šīm prasībām pakļauties, pieprasot, lai vispirms atkāpjas Kijevas valdība.

Otrdien, kad Austrumukrainā tika atrasti divu līdz nāvei nomocītu cilvēku, arī vietējā "Batkivščinas" politiķa, līķi, Ukrainas pagaidu prezidents Oleksandrs Turčinovs valsts austrumos licis atsākt pretterorisma operācijas aktīvu īstenošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!