Foto: AP/Scanpix

Ukrainas karavīri pirmdien valsts austrumos atvairījuši septiņus prokrievisko kaujinieku uzbrukumus, vēsta aģentūra UNIAN.

"Pa pretterorisma operācijas spēku vienībām tika realizēti septiņi neveiksmīgi uzbrukumi," teikts operācijas preses centra paziņojumā.

Savukārt Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome informē, ka naktī kaujinieki četras stundas apšaudījuši Ukrainas spēku kontrolposteni pie Artemivskas. Ukrainas karavīri atklājuši atbildes uguni un pozīcijas nosargājuši.

Kopumā kopš 5. septembra, kad stājās spēkā starp Kijevu un Austrumukrainas separātistiem noslēgtais pamiers, Ukrainas spēku pozīcijas apšaudītas 3421 reizi, informē pretterorisma operācijas preses centrs.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Kijeva un Rietumi apsūdz Maskavu ieroču, tehnikas un kaujinieku nosūtīšanā uz Ukrainu, kā arī miera plāna nosacījumu neievērošanā. Tikmēr Kremlis savu saistību ar konfliktu turpina noliegt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!