Foto: AP/Scanpix

Ukrainas kara lidotājas Nadeždas Savčenko advokāts Iļja Novikovs paziņojis, ka viņa aizstāvamajai var piespriest 13 līdz 16 gadus cietumā, raksta avīze "Novaja Gazeta".

"Es gribētu uzsvērt, ka šis ir tas retais gadījums, kad mēs negatavojamies strādāt soda griezumā un mūs pilnīgi neinteresē, kāds tur būs cipars. Man ir aizdomas, ka mēs pat nepievērsīsimies dažādiem mīkstinošiem un pastiprinošiem apstākļiem, mūs tas neinteresē. Ne tiesas lēmums, ne cipars, kas būs spriedumā, neietekmēs, kad Savčenko būs mājās. Tādēļ, ja gribat teikt 20, Dieva dēļ, sakiet, mums būs vieglāk parādīt jūsu angažētību," sacīja Novikovs.

Savčenko advokāti 28.maijā pārsūdzēja lēmumu pagarināt viņas arestu.

Kā ziņots, Maskava 33 gadus veco Savčenko vaino divu Krievijas žurnālistu nāvē Ukrainas austrumos, pret viņu ierosināta arī krimināllieta par robežas nelikumīgu šķērsošanu.

Savčenko savu vainu noliedz, un decembra beigās viņas advokāti iepazīstināja ar dokumentiem, kas liecina, ka brīdī, kad žurnālisti iekļuva mīnmetēju ugunī, Savčenko jau atradās promaskavisko kaujinieku gūstā, kas viņu vēlāk aizveda uz Krieviju.

Pēdējo desmit mēnešu laikā nav parādījušies nekādi jauni pierādījumi, kas liecinātu, ka Savčenko ir vainīga viņai inkriminētajās apsūdzībās.

Maskavas Basmannijas rajona tiesa maija sākumā nolēma Savčenko paturēt apcietinājumā līdz 30.jūnijam.

Izmeklētāji, pamatojot aresta pagarināšanas nepieciešamību, norādīja uz izmeklēšanas darbību lielo apjomu, kā arī uz to, ka Savčenko prot apieties ar šaujamieročiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!