Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukraina balstīsies uz proeiropeiskām vērtībām, līdz ar to 23 gadu minstināšanās starp Austrumiem un Rietumiem ir beigusies, paziņojis Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

Porošenko atzīmējis, ka pirmoreiz kopš 1991. gada, kad Ukraina kļuvusi par neatkarīgu valsti, tai ir parādījusies iespēja tapt par "īstu Eiropas demokrātijas valsti". Žurnāls atzīmējis, ka Ukrainas parlaments un valdība ir gatavi veikt reformas un kļūt par proeiropeisku valsti.

"Draudi, kas nāk no Maskavas, tikai stiprina ukraiņu ticību pamatvērtībām – godam, brīvībai, drošībai un taisnīgumam. Minstināšanās starp Austrumiem un Rietumiem ir beigusies, un absolūts vairākums mūsu pilsoņu vēlas redzēt Ukrainu eiropeisku un vienotu," sacījis prezidents.

Par būtiskāko problēmu Petro Porošenko nosaucis cīņu ar korupciju, kas bijis galvenais grūdiens protestu sākumam un Maidanam. "Ukraina ir gatava celt valsti ar stingriem pamatiem," viņš piebildis.

Porošenko norādījis, ka valsts pārvalde turpinās būt decentralizēta, lai attīstītu reģionus. "Tā būs atbilde uz spiedienu no ārpuses, mēģinājumiem ievainot valsti caur federalizācijas ideju, kas Ukrainai ir sveša," viņš teicis.

Tāpat Porošenko norādījis, ka turpinās pieņemt ārvalstniekus jaunajā Ministru kabinetā. "Jaunā pieeja ārvalstu speciālistu algošanā tiks praktizēta visā valdībā. Mēs esam priecīgi par citu tautu pārstāvjiem no privātā un valsts sektora, kuriem ir liela pieredze reformu ieviešanā savās valstīs un kuri gatavi pieņemt Ukrainas pilsonību," Porošenko sacīto citē "The Wall Street Journal".

Prezidents uzskata, ka jaunā valdība atbildīs profesionālajiem un ētiskiem kritērijiem, ko nodrošināšot caurspīdīga ārvalstnieku pieņemšanas procedūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!