Foto: AP/Scanpix

Ukrainas opozīcija svētdien paziņojusi, ka prezidenta Viktora Janukoviča kompromisa piedāvājums nav pietiekams, lai izbeigtu krīzi, bet protesti tikmēr turpina izplatīties tālāk uz valsts austrumiem.

Vardarbīgas sadursmes Ukrainā nerimstas jau kopš 19.janvāra, un tās skārušas gan Kijevu, gan citus Ukrainas reģionus.

Kijevā svētdien vairāki desmiti protestētāju pārņēmuši kontroli pār Tieslietu ministriju, izsitot ēkai logus un ierīkojot barikādes pie atkrituma konteineriem ārpus tās.

Protestētāji raidorganizācijas BBC žurnālistam norādīja, ka Tieslietu ministrija nav bijusi apsargāta.

BBC vēsta, ka ārpus Kijevas protestētāji ieņēmuši pašvaldību ēkas desmit pilsētās.

Iepriekš svētdien Kijevā tūkstošiem cilvēku atvadījās no 25 gadus vecā Baltkrievijas pilsoņa Mihaila Žižņevska, kurš aizvadītajā nedēļā tika nogalināts sadursmēs ar drošības spēkiem.

Demonstranta bēres apmeklēja arī visi trīs Ukrainas opozīcijas līderi - partijas UDAR līderis Vitālijs Kļičko, partijas "Batkivščina" ("Tēvzeme") vadītājs Arsentijs Jaceņuks un ukraiņu nacionālistu partijas "Svoboda" ("Brīvība") līderis Oļegs Tjagņiboks.

Jau vēstīts, ka Janukovičs sestdienas sarunu laikā ar opozīcijas līderiem piedāvāja premjerministra amatu Jaceņukam, bet Kļičko tika piedāvāts vicepremjera krēsls.

Opozīcijas līderus prezidenta piedāvājums nav spējis pilnībā apmierināt, tomēr pagaidām viņi to nedz noraidījuši, nedz akceptējuši.

Viņi paziņojuši, ka sarunas turpināsies, bet konkrēti kad, nav zināms.

Paredzams, ka opozīcijai izšķiroša diena varētu būt otrdiena, kad gaidāma parlamenta ārkārtas sēde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!