Ārkārtas vēlēšanas, kas varētu atrisināt Ukrainas politisko krīzi, notiks svētdien. Galvenie konkurenti ir prezidentu Viktoru Juščenko atbalstošais politiskais bloks "Mūsu Ukraina" un "Tautas pašaizsardzība", Jūlijas Timošenko bloks un Reģionu partija ar prezidenta pretinieku, premjerministru Viktoru Janukoviču priekšgalā, raksta "Newsru.com".
Vēlēšanas tiks uzskatītas par notikušām, ja tajā piedalīsies vismaz 50% balsstiesīgo vēlētāju. Piektdien beidzas oficiālā priekšvēlēšanu kampaņa, un vēlēšanās piedalās 20 politiskās partijas un politiskie bloki.

Kijevas amatpersonas, baidoties no demonstrācijām, aizliegusi pulcēties vēlēšanu periodā, tomēr tiesa šo aizliegumu ir noraidījusi. Partijas aicina savus atbalstītājus pulcēties, lai nepieļautu krāpšanos vēlēšanu laikā.

Bijušais Ukrainas prezidents Leonīds Kučma atbalsta visu politisko spēku veidotu plašu koalīciju, pretējā gadījumā politiskās nesaskaņas turpināsies. Juščenko politiskā bloka vadītājs Jurijs Lucenko norāda, ka viņa bloks piekritīs koalīcijai ar Timošenko bloku, un tuvāko nedēļu laikā Ukrainai jau būšot jauna valdība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!