Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas partizānu vienība, kas darbojas Doņeckas apgabalā, divu diennakšu laikā iznīcinājusi 110 prokrieviskos kaujiniekus, atsaucoties uz pretterorisma operācijas preses centra paziņojumu, vēsta aģentūra UNIAN.

1. decembrī, sadarbojoties ar Ukrainas armijas karavīriem, partizāni kādā fermā Staromihailovkas rajonā iznīcināja aptuveni 50 kaujiniekus, norāda pretterorisma operācijas preses centrs.

"Nākamajā dienā viņi izspēlēja ļaunu joku ar "varenajiem Krievu pasaules karavīriem", samazinot viņu skaitu vēl par 10 cilvēkiem. Tajā pašā dienā, turpinot "spēlēties" ar teroristiem, ciešā sadarbībā ar Ukrainas karavīriem, Petrovkas rajonā partizāni savam rēķinam pieskaitīja vēl 50 kaujiniekus. Tā divu dienu laikā partizāni atbrīvoja savu teritoriju no 110 algotņiem," teikts paziņojumā.

Tikmēr aizvadītās diennakts laikā kaujinieki, izmantojot artilēriju, mīnmetējus un citu bruņojumu, Ukrainas spēku pozīcijas apšaudījušu 71 reizi.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Kijeva, NATO un Rietumi apsūdz Kremli Ukrainas prokrievisko kaujinieku apbruņošanā, tanku un savu karavīru nosūtīšanā uz Ukrainas austrumiem. Tikmēr Kremlis savu saistību ar konfliktu turpina noliegt.

Pirms tam martā Krievija anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Vardarbību nav izdevies apturēt arī Minskā noslēgtajam pamieram, kurš stājās spēkā 5. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!