Foto: Publicitātes foto

Ukrainas piloti jūlijā varētu sākt mācības ar iznīcinātājiem F-16, otrdien norādīja Dānijas aizsardzības ministra pienākumu izpildītājs Troels Lunds Polsens, raksta portāls "Politico".

"Es ceru, ka līdz jūnija beigām mēs to [apmācību plānu] oficiāli izveidosim, tāpēc, cerams, varēsim sākt pēc tam," žurnālistiem sacīja Polsens. "Un tad tas, iespējams, prasīs līdz sešiem mēnešiem, līdz mums būs iespējas, lai mēs varētu lidot ar iznīcinātājiem F-16 no Ukrainas," piebilda ministrs.

Kijiva vairākus mēnešus ir spiedusi savus Rietumu sabiedrotos sniegt tai modernus iznīcinātājus, uzsverot, ka tie ir nepieciešami, lai uzlabotu Ukrainas gaisa spēkus un atvairītu Krievijas pilna mēroga iebrukumu. Lai gan vairākas valstis, piemēram, ASV, Nīderlande, Beļģija un Dānija, ir piekritušas mācīt ukraiņu pilotiem lidot ar F-16, neviena nav apņēmusies piegādāt lidmašīnas.

Dānijas aizsardzības ministrs otrdien rūpīgi izvairījās no jebkādu solījumu došanas. "Tikai rudenī mēs apspriedīsim iespējamo iznīcinātāju F-16 ziedošanu," sacīja Polsens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!