Foto: RIA Novosti/Scanpix/LETA

Ukrainas Odesas apgabala pilsētā Izmajilā konstatēs straujš zarnu infekcijas uzliesmojums – kopš 16. jūnijā pēc palīdzības slimnīcā vērsušās jau 284 personas, no kurām 166 ir bērni, vēsta aģentūra UNIAN.

141 persona ir hospitalizēta. Pilsētā ir izsludināts ārkārtas stāvoklis un policija saistībā ar masu saslimšanu ir sākusi izmeklēšanu par sanitāro normu pārkāpšanu.

Saslimušo personu slimības simptomi ir slikta dūša, vemšana, temperatūra un vēdera darbības traucējumi. Mediķi secināja, ka iemesls tam ir asa zarnu infekcijas forma.

Lai noskaidrotu un lokalizētu infekcijas izplatīšanās avotus, policija apbraukā visus pilsētas krogus, spontānās tirdzniecības vietas un tirgus. Augļu, dārzeņu, piena produktu un citu ātri bojājošos pārtikas preču tirdzniecība tur ir aizliegta. Tiek slēgtas arī sabiedriskās ēdināšanas vietas.

Tikmēr komunālo dienestu darbinieki dodas uz privātmājām dezinficēt ūdeni. Tiek pieļauts, ka 14. jūnija lietusgāžu dēļ ir notikusi notekūdeņu ieplūde privātajās akā, kā arī noplūdes no privātajām tualetēm, kas arī varētu izraisīt zarnu infekcijas uzliesmojumu, raksta UNIAN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!