Foto: EPA/Scanpix/LETA
Ukrainas pirmā lēdija Olena Zelenska piektdien pavēstīja, ka viņai veiktā Covid-19 testa rezultāts ir pozitīvs.

42 gadus vecā Zelenska arī apliecināja, ka dzīvesbiedra prezidenta Volodimira Zelenska un viņu divu bērnu testu rezultāts ir negatīvs.

"Esmu saņēmusi pozitīvu Covid-19 testa rezultātu," sociālajā tīklā "Facebook" norādīja Zelenska.

Pirmā lēdija apliecināja, ka jūtas labi un ievēro pašizolāciju.

Viņa atzina, ka pozitīvs testa rezultāts bijis pārsteigums, jo abi ar vīru centušies ievērot sociālās distancēšanās noteikumus un sevi aizsargāt.

Savukārt Ukrainas prezidenta preses dienests paziņoja, ka saistībā ar Volodimira Zelenska sievas inficēšanos ar jauno koronavīrusu pieņemts īpašs prezidenta darbības protokols, kas atbilst gan spēkā esošajām tiesiskajām normām, gan sanitāri epidemioloģiskajām prasībām.

Zelenskim katru dienu tik veikts Covid-19 tests un medicīniskā apskate.

Ukrainas prezidents ierobežojis to personu loku, ar kurām tiekas klātienē, un visas apspriedes rīkos tiešsaistē. Zelenskis uz laiku atcēlis visas oficiālās tikšanās klātienē, nepiedalīsies masu pasākumos un nedosies darba braucienos ārpus Kijevas. Klātienē viņš tiksies tikai ar apsargiem un tuvākajiem palīgiem, vēsta Ukrainas prezidenta preses dienests.

Ceturtdien Ukrainas varasiestādes atzina, ka, valstij mazinot pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus, jauno inficēšanās gadījumu skaits ir satraucošs.

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits Ukrainā sasniedzis 870, bet inficēšanās ar koronavīrusu apstiprināta 29 753 cilvēkiem, liecina līdz piektdienai apkopotie dati.

Ukrainas prezidents mudinājis amatpersonas viest skaidrību par to, kāpēc no jauna strauji pieaudzis inficēšanās gadījumu skaits.

"Vienīgi drošības pasākumu ievērošana pasargās mūs no saslimšanas draudiem un paglābs ekonomiku no karantīnas," norādīja Zelenskis.

42 gadus vecais līderis izpelnījās nopēlumu, kad pagājušajā nedēļā Hmeļnickas apmeklējuma laikā ieradās kafejnīcā bez maskas.

Daži eksperti skaidro, ka jauno inficēšanās gadījumu skaits pieaudzis, jo palielinājies Covid-19 testu skaits.

Karantīnas ierobežojumi pakāpeniski tika mazināti maija beigās un jūnija sākumā, atsākot sabiedriskā transporta, arī metro, tālsatiksmes un tuvo reisu vilcienu, kustību.

Iekšzemes lidojumi atsākās 5.jūnijā, bet pirmdien tiks atsākta starptautiskā aviosatiksme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!