Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidenta vēlēšanu kandidāts komiķis Volodomirs Zelenskis pirmdien aicinājis savus atbalstītājus ierosināt kandidātus ministru amatiem.

Kā Zelenskis norādījis video vēstījumā, ukraiņiem apnicis, ka prezidenti ieceļ galvenajos amatos savus draugus, un aicinājis tautu ierosināt kandidātus premjerministra, ārlietu ministra, aizsardzības ministra un citiem svarīgākajiem amatiem.

Sabiedriskās domas aptaujās Zelenskis pašreiz atrodas vadībā, apsteidzot pašreizējo Ukrainas prezidentu Petro Porošenko un bijušo Ukrainas premjerministri Jūliju Timošenko.

Par prezidenta amatu vēlēšanās 31.martā sacentīsies vairāk nekā 40 kandidāti. Domājams, ka neviens no viņiem pirmajā kārtā neiegūs vairāk nekā 50% balsu, kas nepieciešami uzvarai, tādēļ pēc trim nedēļām tiks rīkota otrā kārta, kurā piedalīsies divi visvairāk balsu ieguvušie kandidāti.

40 gadus vecā Zelenska popularitāti veicinājusi plaši izplatītā neapmierinātība ar valsts politisko eliti un reformu lēno tempu. Zelenskis pratis izmantot savā labā arī atpazīstamību, ko ieguva atveidojot prezidenta lomu televīzijas seriālā "Tautas kalps".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!