Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pirmdien apsūdzēja Krieviju par trīs militāro konvoju iesūtīšanu Ukrainas teritorijā prokrievisko separātistu kontrolētajos valsts austrumos.

"Vēl šonedēļ trīs lieli konvoji šķērsoja mūsu robežu Luhanskas, Doņeckas un Debaļcevas virzienā," viņš sacīja, runājot par nemiernieku kontrolētām teritorijām Ukrainas austrumos.

Porošenko apsūdzēja Krieviju par to, ka tā prokrieviskajiem nemierniekiem ir nosūtījusi līdz 500 tankiem, 400 artilērijas sistēmām un līdz 950 bruņutransportieriem, lai gan Ukrainas prezidents neprecizēja šo piegāžu laiku.

Apsūdzības Krievijai Porošenko izteica militārajā parādē Kijevā, ar kuru tika atzīmēta 24. gadadiena kopš Ukraina ieguva neatkarību no Padomju Savienības.

"Neatkarības karš turpinās, un mēs uzvaru varam gūt, vien apvienojot savus aizsardzības pūliņus, diplomātisko talantu, politisko atbildību un dzelzs izturību," norādīja Ukrainas prezidents.

Februārī Minskā panākto pamiera vienošanos pārkāpj abas konfliktā iesaistītās puses. Gadu un četrus mēnešus ilgušajā bruņotajā konfliktā bojāgājušo skaits tuvojas 6900.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!