Foto: DELFI

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs nevēlas valsti virzīt Eiropas virzienā un viņam ir izdevīgi Ukrainā saglabāt šo "iesaldēto" situāciju, šādu viedokli paudis bijušais bokseris, Ukrainas partijas "Udar" ("Sitiens") līderis Vitālijs Kļičko.

Kā zināms, Ukraina nav parakstījusi asociācijas un tirdzniecības līgumu ar Eiropas Savienību.

"Viļņā piepildījās sliktākais no iespējamiem variantiem. Tā tirgošanās, ko uzsācis Janukovičs, pieprasot no Eiropas 160 miljardus eiro, spilgti parāda viņa vadīšanas stilu – šantāža, mānīšanās, izspiešana. Tas nav pieļaujams," Viļņā notikušajā preses konferencē teica Kļičko.

Pēc Kļičko domām, Ukraina pazaudējusi iespēju kļūt tiesisku valsti, tādējādi ukraiņiem zudusi iespēja dzīvot cienīgi, iegūt darbu un perspektīvu dzīvē.

"Vadošā elite un Janukovičs izdarījuši visu, lai Ukraina neattīstītos un paliktu stāvoklī, kādā ir jau 20 gadus. Prezidents Janukovičs nevēlas virzīties Eiropas Savienības virzienā, viņš vēlas vēl vairāk "iesaldēt' situāciju Ukrainā, jo tā sistēma, kuru viņš izveidojis, ļauj kontrolēt visu valsti. Mēs esam pārliecināti, ka situācija jāmaina, mēs gribam dzīvot Eiropā, eiropiešu ģimenē, ar eiropiešu standartiem un Eiropas likumiem," saka Kļičko.

Kļičko pauda pārliecību, ka Ukraina vienošanos Eiropas savienību parakstīs – ja to neizdarīs Janukovičs, tad to paveiks cits prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!