Krievijas izmeklēšanas komisija paziņojusi, ka Krievijas pasažieru lidmašīnu ar vairāk nekā 70 cilvēkiem pagājušajā nedēļā virs Melnās jūras notriekusi zenītraķete, savukārt augsta ranga Ukrainas amatpersona pieļāvusi, ka tā bijusi Ukrainas raķete.
Krievijas izveidotās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājs, Krievijas Drošības padomes sekretārs Vladimirs Rušailo preses konferencē Sočos informēja par komisijas secinājumu, ka lidmašīnai trāpījusi zenītraķetes kaujas daļa.

Pēc viņa teiktā, turpinās lidmašīnas vraka un raķetes fragmentu papildu izpēte, kas tiek veikts, izmantojot Krievijas Aizsardzības ministrijas zinātniski pētnieciskā institūta resursus un piesaistot labākos konstruktoru birojus un vadošās pētniecības iestādes.

Ukrainas Nacionālās drošības padomes sekretārs Jevgeņijs Marčuks, kurš arī piedalījās preses konferencē, paziņoja - "lidmašīnas "Tu-154" katastrofa varēja notikt tādēļ, ka tai neparedzēti trāpīja raķete S200 Ukrainas pretgaisa aizsardzības mācību laikā". Mācības tajā laikā notika Krimas pussalā.

"Galīgie secinājumi tiks izdarīti, kad beigsies pētījumu komplekss gan Krievijas, gan Ukrainas teritorijā, sacīja Marčuks.

Pēc dažādām ziņām, no 76 līdz 78 cilvēkiem gāja bojā 4.oktobrī, kad virs Melnās jūras eksplodēja aviosabiedrības "Sibirj" aviolaineris "Tu-154", kas veica čārterreisu no Telavivas uz Novosibirsku. 51 no bojāgājušajiem bija Izraēlas pilsonis, pārējie - Krievijas pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!