Foto: AFP/Scanpix/LETA
Krievija pie pašas robežas ar Ukrainu nesavelk spēkus, pirmdien Ukrainas robežsardzes pārstāvju teikto citē "The Moscow Times".

Ukrainas dienesta komentārs izskanējis pēc vairākas nedēļas ilgiem brīdinājumiem no dažādām rietumvalstīm par Krievijas spēku savilkšanu un iespējamu šobrīd teritoriāli ierobežotā Krievijas-Ukrainas kara eskalāciju. Arī Volodomirs Zelenskis iepriekš apstiprināja, ka Ukrainas tuvumā atrodas ap 100 000 Krievijas karavīru.

Tikmēr Ukrainas robežsardzes pārstāvis Andrijs Demčenko paziņojis, ka tiešā robežas tuvumā neredzot "nevienas kaimiņvalsts bruņojuma vai karavīru kustību". Demčenko skaidrojis, ka, ja šādas kustības notiek, tās ir desmitus vai pat simtus kilometru no Ukrainas robežas.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs pavēstīja, ka alianse pēdējās nedēļās novērojusi milzīgu un neierastu Krievijas spēku koncentrāciju pie Ukrainas robežām. Rietumvalstu līderi arī apsūdz Putinu Baltkrievijas radītās migrantu krīzes izmantošanā, lai novērstu uzmanību no tās darbībām tiešā Ukrainas robežas tuvumā.

Francijas prezidents Emanuels Makrons pirmdienas telefonsarunā Krievijas kolēģim Vladimiram Putinam norādījis, ka viņš iestājas par Ukrainas teritoriālo integritāti. Putins viņam savukārt norādījis, ka sarunas sarežģījot Ukrainas puse.

Arī ASV valsts sekretārs Antonijs Blinkens pagājušajā nedēļā Krieviju brīdinājis, ka Krievijai atkārtot 2014. gada scenāriju būtu kļūda. Pirmdien Krieviju atturēties no situācijas eskalācijas mudinājusi arī Vācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!