Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas robežsargi Luhanskas apgabalā atvairījuši vairākus bruņotus uzbrukumus, vēsta ārvalstu mediji.

Tiek vēstīts, ka 21.maija vakarā ap pulksten 22 Luhanskas apgabalā kareivji ar trim kravas automašīnām Krievijas puses mēģinājuši neatļautā vietā šķērsot Ukrainas robežu.

Pēc tam, kad robežsargi pieprasījuši apstāties, kā arī raidījuši brīdinājuma šāvienus, iebrucēji centušies ielauzties dziļāk Ukrainas teritorijā. Tikai pēc tam, kad robežsargi atklājuši uguni, mašīnas atgriezušās Krievijā.

Savukārt ap pulksten 22.10 pie Luhanskas robežsargu posteņa piebraukusi 30 bruņotu cilvēku grupa, kuru ieroču arsenālā bijuši arī mīnmetēji. Viņi robežsargiem izvirzījuši ultimātu - nolikt ieročus un atstāt robežsardzes posteņa telpas. Robežsargi to darīt atteikušies. Sagaidot papildspēkus, pēc pusnakts uzbrucēji sākuši uzbrukumu, liekot lietā automātus, mīnmetēju, granātmetēju un rokas granātas. Robežsargi atvairījuši mēģinājumi ieņemt robežpunktu.

Pēc pulksten vieniem sācies otrais uzbrukums, kurā izmantoti automātiskie ieroči un granātmetēji. Tāpat no tuvākajām mājām uguni atklājuši snaiperi. Arī šis uzbrukums atvairīts, bet ap pulksten trijiem noticis trešais uzbrukums, ko robežsargi atvairījuši.

Tiek vēstīts, ka robežsargu vidū ir ievainotie un kontuzētie, taču precīzs to skaits netiek minēts.

Pēc šiem uzbrukumiem Ukraina pastiprinājusi robežsardzes posteņus un sākusi pastiprināti uzraudzīt valsts robežu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!